Modüler Su Deposu Çeşitleri

Modüler depoları genel olarak standart ölçülerde çok fazla modülün yan yana veya üst üste conta ve cıvata yardımıyla birleştirilmesi ile ortaya çıkar. Çok fazla modüler su deposu çeşitleri bulunur. Bu depoların birbirinden farklı kullanım yeri bulunur. Depoların her biri farklı amaçlar için kullanılır.

Modüler depoları birbirinden farklı tiplerdeki depolar ile karşılaştığı zaman kullanıcısına oldukça fazla avantaj sağlar. Sağlamış olduğu bu avantajlardan dolayı oldukça fazla tercih edilen bir depo tipidir.

Modüler su deposu çeşitleri cıvatalı konstrüksiyonlardan oluşur. Bunlar dar yerlerden parçalar şeklinde geçirilir. Daha sonra ise montaj işlemleri hızlı bir şekilde yapılır.

moduler su deposu

Modüler depoların çeşitlerini şunlar oluşturuyor;

  • Galvaniz
  • Grp
  • Silindirik kaynaklı
  • Modüler özel kaplamalı

Modüler depoların çeşitlerini bu 4 çeşit depo oluşturuyor. Bu depo ​​​çeşitlerinin sahip olduğu birbirinden farklı özellik bulunuyor. Bu 4 farklı depo çeşidi birbirinden farklı yerlerde kullanılıyor.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Galvaniz Su Deposu

Temiz bir içme suyu insan sağlığı için son derece önemli bir konudur. Bu yüzden modüler su deposu çeşitleri üretiminde paslanmaz ürünler kullanılır. Prizmatik modüler depo paslanmaz. Paslanmaz bir özelliğe sahip oldukları için oldukça sağlıklı su depolarıdır.

Bir modüler deponun en büyük özelliği parçalar halinde taşınmasıdır. Kurulumu yapılacak yere parçalar şeklinde taşınır ardından yine burada birleştirme işlemleri yapılır. Galvaniz deponun aşamalarını bunlar oluşturuyor.

Grp Su Deposu

Grp, yani Glass Rainforced Polyester özel termoster reçineler ile bununla beraber termo polyester, cam elyaf, dolgu malzemeleri ile yüksek basınçta presleme işlemi yapılır. Burada üretilen kompozit malzemeler Grp modüler su deposudur.

İçinde yer alan katkı malzemeleri sayesinde oldukça uzun ömürlü, dayanıklı ve hijyeniktir. Modüler depo çeşitleri arasında bulunan Grp depolarının bir başka adı “cam takviyeli polyester” dir. Dünyada pek çok alanda su depolamada bu depolar oldukça fazla tercih edilir.

Önerilen İçerik :   Yenilikçi İnşaat Teknolojileri Geleceği Şekillendiriyor

Modüler Özel Kaplamalı Su Deposu

Modüler özel kaplamaya sahip depolar korozyona dayanıklıdır. Kullanım suyu deposu, kuyu suyu deposu, havuz denge deposu ve asitli depo olarak kullanılır. Bu ürünlerin kaplaması özeldir. Bununla birlikte korozyona da oldukça fazla dayanıklıdır.

Paslanmaz ve galyaniz depolar ile karşılaştırma yapıldığı zaman uzun ömürlü yapısı ile kullanımı daha sağlıklıdır. Uzun ömürlü olduğu ve bu uzun ömrü sayesinde uzun yıllar kullanıldığı için oldukça fazla tercih edilen bir çeşittir. Çünkü depoda uzun yıllar boyunca kullanım oldukça önemli bir konudur.

Silindir Kaynaklı Paslanmaz Su Deposu

Silindir kaynaklı paslanmaz depo gıda, zeytinyağı, içme suyu ve kozmetik ürünlerin depolanmasında tercih ediliyor. Silindir kaynaklı paslanmaz su depoları ışık geçirmez bir özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde su içindeki bakteri ve mantar oluşumunun önüne geçer. Kanserojen maddeler suyun içine karışmaz.

Paslanmaya karşı son derece dayanıklıdır. Herhangi bir özel bakıma ihtiyaç duyulmaz. Uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Bu depolar yüksek üretim teknolojisi ile üretilir. Oldukça da ekonomiktir. Bu özelliğinden dolayı oldukça fazla tercih edilir ve kullanılır.

Görmüş olduğunuz gibi modüler depolar ve modüler depo çeşitleri hakkında yer alan detaylı bilgileri bunlar oluşturuyor. 4 çeşit modüler depo çeşidi bulunuyor. Bu su depolarının sahip olduğu özellikler ise bunlardan oluşuyor.

Bu modüler depo çeşitlerinin her biri birbirinden farklı amaçlar için kullanılır. Her birinin sahip olduğu birbirinden farklı özellikleri bulunur. Bu depolar hakkında daha fazla bilgiye Santaş İzolasyonun internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir